Ownit rekryterar bättre kandidater, effektivare.

– Elias Frison, operativ chef på Ownit, anlitar Recruitive för att rekrytera personal till företagets tekniska supportavdelning.

Ownit Broadband är baserade i Stockholm,  och förser kunder över hela landet med bredband, telefoni och IP-telefoni.

Elias berättar att Ownit tidigare rekryterade en hel del personal själva, men att det ofta var en tidskrävande process. 

“Varje annons gav en stor mängd ansökningar, vilket var resurskrävande att hantera”, säger han.

“Rekryteringsföretaget som förstår våra behov.”

Numera är det Recruitive som sköter annonseringen och som går igenom ansökningarna som kommer in.

“Recruitive gör det första urvalet och skickar sedan de mest intressanta kandidaterna till oss. Inom support gäller det att hitta personer som både har den tekniska och den sociala kompetensen”, konstaterar han.

Elias poängterar hur viktigt det är att hitta personer med rätt egenskaper när man rekryterar till en supportavdelning, något som Recruitive lägger stort fokus på.

Bemanningen övergår till en anställning

Ownit brukar först anlita ny personal via Recruitives bemanning. På så vis får alla parter en chans att känna efter hur rekryteringen fungerar.

“Vi brukar börja med att hyra in personal i sex månader. Nästan 100% av dem vi anlitat via Recruitive har vi sedan erbjudit fast anställning på Ownit”, säger Elias.

Ownit har anlitat många olika rekryteringsföretag genom åren och menar att Recruitive skiljer sig från mängden. Elias uppskattar bland annat att Recruitive är närvarande genom hela processen, och måna om att lära känna sina kunders verksamhet.

“Recruitive förstår våra behov och vår företagskultur. Det gör att vi inte behöver börja om från början med varje ny process.”

“Recruitive kan vårt koncept nu, och när vi behöver anställa går det snabbt. Vi hör bara av oss via mail eller ett snabbt telefonsamtal och säger att vi behöver personal. Och Recruitive levererar. Det är otroligt smidigt”, säger Elias.