Simon Sjödin är elitsimmaren som tog steget och blev entreprenör efter att ha gjort Valideros personlighetstest.

Simon var bara tre år när han började i simskolan, något som kom att bli början på en livslång succékarriär som elitsimmare. Idag har Simon flera imponerande rekord och två OS i bagaget och just nu tränar han dagligen på Eriksdalsbadet inför VM i Budapest i juli.

Simon står på toppen av sin simkarriär, men liksom andra elitidrottare vet han att den inte kommer att vara för evigt. Han har funderat mycket kring framtiden och lägger stor vikt vid skapa ett fungerande arbetsliv parallellt med sporten. Med en lång idrottskarriär i ryggen, en utpräglad vinnarskalle och elitidrottarens disciplinerade målmedvetenhet är Simon Sjödin en drömrekrytering för många företag. Men samtidigt saknar han ett klassiskt cv med traditionella erfarenheter och referenser från arbetslivet. Detta blev utgångspunkten för hans samarbete med rekryteringsföretaget Recruitive, vars motto är att personlighet är viktigare än meriter.

Simon är det perfekta exemplet på hur personlighet trumfar formell behörighet, något som också blev väldigt tydligt när han genomgick våra tester, sägerSimon Egelius, vd på Recruitive.

Recruitive samarbetar med testföretaget Validero, som levererar skräddarsydda personlighetstester anpassade efter varje arbetsgivares behov. Simon Sjödin genomgick det grundläggande testet, och resultatet kom att få ett avgörande inflytande på hans liv och karriärplanering. 

– Det var riktigt kul att göra testet och få en så proffsig och omedelbar feedback. Mitt resultat indikerade att jag i själ och hjärta är en entreprenör. Det stärkte mig och bidrog till att jag startade upp ett eget företag som redan rullar på för fullt, säger Simon Sjödin. 

Idag driver han företaget Johansson Sjödin tillsammans med simmarkollegan Jennie Johansson, där de föreläser på olika simklubbar runtom i landet.

– Jag visste att jag hade ett starkt varumärke, och gänget på Recruitive och Validero stärkte mig i övertygelsen att det var dags att bara köra igång, säger SimonSjödin.